Opinió

L’ANY 2017 DEL BARÇA

S’acaba el 2017 i és moment de fer balanç. Esportivament parlant, al Barça l’any que és a punt de marxar ha deixat un títol a les vitrines del Museu. La Copa del Rei aconseguida al Victente Calderón contra l’Alavés, en la final que van guanyar els blaugrana per 3 a 1. Aquell partit, va ser precisament l’últim oficial de Neymar amb la samarreta del Barça. I és que més enllà dels títols, que només ha estat 1, el 2017 ha deixat al barcelonsime moments i notícies sonades, com la marxa inesperada de Neymar al PSG, quan gairebé tots veiem en el brasiler l’hereu de Messi al Barça d’aquí no gaires anys.

També ha estat l’any on s’ha confirmat el tancament d’un cicle, el de Luis Enrique a la banqueta blaugrana. El tècnic asturià va decidir deixar el club després de 3 temporades, i ho va fer amb la sensació d’esgotament i de falta d’idees. La veritat és que els últims mesos de Lucho no van ser tot el positius que podíem esperar, però el just es recordar la seva trajectòria en conjunt, i el cas, és que amb Luis Enrique es van guanyar 9 títols de 13 possibles, inclòs un triplet i un doblet en les seves dues primeres temporades. La memòria és curta, i és per això que tots aquests èxits van quedar tacats per la mala imatge de l’equip a Europa aquesta passada temporada. El 4 a 0 a Paris i el 3 a 0 a Torí van fer molt mal al culer.

Si que és cert que si es va jugar a Torí, va ser perquè el Barça va ser capaç de remuntar el 4 a 0 de Paris. El 6 a 1 al partit de tornada al Camp Nou, és ja un dels grans partits de la història del Barça i que quedarà a la memòria dels barcelonistes per sempre. Aquella gesta no serviria per guanyar cap títol, però la felicitat del moment serà inoblidable.

Ja sense Luis Enrique calia trobar un nou entrenador que regenerés l’equip i fes tornar al Barça al màxim nivell competititu. L’escollit va ser Ernesto Valverde, i tot i que l’inici no va ser precisament bo, amb la clara derrota a la Supercopa d’Espanya, des d’aleshores el Txingurri no ha tornat a perdre. 25 partits, 20 victòries i 5 empats. Líders destacats a la Lliga i primers de grup a la Champions. Sens dubte, està Valverde en el bon camí, i això que no ha parat de rebre males notícies i problemes durant els pocs mesos que fa que és a la banqueta del Camp Nou.

El 2017 acaba amb la victòria 0 a 3 al Bernabéu i també amb dues renovacions molt esperades. La d’Iniesta, que ha signat un contracte vitalici, i sobretot, la de Leo Messi. El millor jugador de la història, seguirà de blaugrana almenys al 2021. Estava clar que Messi renovaria, però calia la foto per deixar tothom tranquil i acabar amb les especulacions, sobretot, d’aquells que no el volien veure més al Barça. Finalment, el 26 de novembre va ser el dia D i vam tenir la foto de Messi amb Bartomeu.

Ja veieu que el 2017 no ha estat un any ric de títols pel Barça, però sí que ha estat molt mogut. Que el 2018 sigui més calmat però més generós a l’hora d’aixecar copes.

Sergi Ninou

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.