Opinió

SERGI ROBERTO, LA PACIÈNCIA DE LA CASA

El Barça ha anunicat la renovació de Sergi Roberto. El jugador de Reus seguirà de blaugrana pel que resta de temporada i 4 més, fins al juny del 2022. La mateixa data que en el cas de Gerard Piqué, i com el central, Sergi Roberto també passa a tenir una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. Recordem que abans d’aquesta renovació, la clàusula del Sergi eren de només 40 milions, una xifra ridícula tal i com està el mercat i tenint en compte la qualitat del jugador. Per sort, estem davant del cas d’un jugador del tot compromès amb el Barça i que mai ha volgut escoltar ofertes d’altres llocs.

Sergi Roberto va arribar al Barça amb 14 anys procedent del Nàstic de Tarragona, per incorporar-se al Cadet B. Va passar per totes les categories fins que va debutar oficialment al primer equip el novembre de 2010 a les ordres de Pep Guardiola, però no va ser jugador de la primera plantilla fins a la temporada 2013-14, amb Tata Martino a la banqueta. Tot i això, Sergi Roberto no s’ha consolidat mai com un titular de l’equip. La temporada on ha tingut més protagonisme va ser la passada, amb Luis Enrique, però jugant a una posició que no era la seva, al lateral dret. I això, ja diu molt d’aquest jugador. Sergi Roberto sempre ha esperat el seu torn en silenci, amb paciència, amb molta paciència, sent l’exemple ideal per qualsevol jugador de la casa. Sempre ha tingut el desig de triomfar al Barça, i tot i que segurament no se li ha donat tot el protagonisme que mereixia, mai s’ha posat nerviós, mai ha tingut cap mala paraula i sempre ha esperat el seu torn per demostrar amb treball i dedicació, que podia tenir un lloc important a l’equip.

De fet, encara ara no és un fix a l’onze, malgrat sempre que juga ho fa bé, sobretot al mig del camp, el seu lloc ideal. Fa goig veure les seves típiques conduccions amb la pilota i com es va escapant dels marcadors amb seguretat, sense necessitar una gran velocitat per poder desbordar. I és que Sergi Roberto té una capacitat de trencar línies de pressió, ja sigui conduint o passant, que pocs jugadors tenen.

El premi a la seva dedicació al Barça, més enllà de la renovació d’avui, va ser el dia de la remuntada contra el PSG. Sergi Roberto ha quedat ja per la història del club com l’heroi del 6 a 1. El seu gol restarà per sempre a la memòria de tots els culers, però tinc clar que el Sergi farà història al Barça no només per aquest gol, sinó per molt més, perquè serà un jugador importantíssim en el futur pròxim del Barça, i sens dubte, s’ho mereix.

Sergi Ninou

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.