Sí a les vendes de Paulinho i Yerry Mina

Jo ho tinc claríssim. Si hi ha ofertes suculents per Paulinho i Yerry Mina, no s’ha de dubtar ni un moment a acceptar-les.  Es parla que pel migcampista brasiler hi diverses propostes que van dels 40 als 50 milions d’euros, i en el cas del central colombià, la oferta més alta, del Fenerbache segons TV3, és de 30 milions. Vaja, que en cas de traspassar els dos futbolistes, el Barça es trobaria amb uns 70/80 milions d’euros que ben pocs es podien imaginar fa unes setmanes.

Paulinho està a punt de fer 30 anys, fa menys d’un any se’l va fitxar per 40 quilos del Guanghzou xinès, que segons MD és precisament el club que ara el voldria repescar per 50 milions. Seria un negoci rodó pel Barça, que recuperaria amb escreix el que es va pagar, i a més, l’ha tingut una temporada a les seves files, on ha ofert un bon rendiment. Econòmicament l’operació és boníssima, però segurament Valverde no ho té tant clar, tot el contrari, ja que el tècnic ha comptat molt amb el jugador al llarg de la temporada, i en cas de marxar deixaria en quadre el mig del camp del Barça. Si a la marxa d’ Iniesta, se li suma la de Paulinho, amb un Aleñà que lesionat no podrà jugar fins al desembre/gener, amb André Gomes amb peu i mig fora del club i amb Denis amb poca confiança, el que deia, queda un mig del camp en quadre. Només Rakitic i Busquets són jugadors consolidats. S’ha de comptar que vindrà Arthur, però no té cap experiència a Europa i per tant és difícil saber si sumarà des del primer moment que aterri a Barcelona. Tinc clar que vendria Paulinho i els diners provinents del seu traspàs, els invertiria en un bon migcampista, que agradi a Valverde.

A més, aquí hi podríem sumar els diners de la venda de Yerry Mina, que recordem se’l va fitxar al gener per 12 milions i ara podria marxar per 30. Entenc que el seu gran Mundial hagi il·lusionat a molta gent, però no hem de perdre la perspectiva. Ha brillat en atac, rematant impecablement a gol tres centrades. En defensa ha estat correcte, però on ha destacat ha estat en atac. I ell és defensa. Òbviament, que tingui tant de poder en el joc aeri és un gran mèrit i una molt bona condició per un central, però pel joc del Barça no és el més important, i Yerry Mina té moltes mancances, sobretot quan ha de jugar amb metres a l’esquena. És molt lent, i mentre a Colòmbia ho dissimula, al Barça es fa evident. D’acord que té marge de millora, però amb una oferta de 30 milions, com deia al principi, jo no m’ho pensaria.

Portem anys queixant-nos amb raó, que el Barça no sap vendre, potser estem davant de dos casos on passa tot el contrari.

Sergi Ninou

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.